Iyengar Yoga

HVAD ER IYENGAR YOGA?

 

Ordet ”Yoga” har rod i sanskrit og betyder forening. Det er verdens ældste system til afbalancering af krop og sind, hvor både muskler, knogler, de indre organer styrkes og sindet afbalanceres. Det blev nedskrevet af Patanjali i ”Yoga Sutras”. Patanjali var en

indisk vismand, som levede for c. 1700 år siden, men selve systemet blev udviklet for

flere tusinde år siden af de vise yogier - blev overgivet fra yogi til yogi, før Patanjali skrev det hele ned til brug for eftertiden.

Disse yogier forstod menneskets essentielle natur, og hvor gavnligt og vigtigt det er for mennesket at leve i harmoni med sig selv og omgivelserne.

 

Ud fra Pantanjalis beskrivelser har BKS. Iyengar udviklet Iyengar® Yoga, en unik træningsmetode, som er fantastisk til at opbygge og vedligeholde vores krop. Målet for Iyengar® Yogaen er – ligesom i andre former for yoga - at forene krop og sind.

Iyengar® Yoga er en enestående og kraftfuld metode til at opnå både styrke, smidighed og afspænding i samme træningsforløb, hvor man lærer at strække med spændstige muskler.

Iyengar® Yoga har en bred målgruppe. Hvad enten du er ung eller gammel, ude af form

eller i god trim, kan Iyengar yoga hjælpe dig til at komme i bedre form og generelt at få

det bedre. Der bruges hjælpemidler, som gør det muligt at få det optimale ud af øvelserne uanset hvor smidig (eller usmidig), man er.

 

Navnet Iyengar® er et registreret varemærke, som symboliserer et globalt kvalitets brand. Med et Iyengar® yoga certifikat bliver du dermed en del af de bedst uddannede yogalærere i verden. ”Introductory Certificate” giver dig mulighed for videreuddannelse på Junior og Senior niveauer.

 

Iyengar yoga foreningen Danmark

 

Det tager 3 år at blive Iyengar lærer med certificering, herefter skal jeg årligt deltage i min. 20 timers undervisning hos en yogalærer på et højere niveau.

 

Gita Emilie Iyengar Yoga:

Min yogaundervisning er undervisning for dig, som gradvis ønsker at træne styrke, udholdenhed, smidighed og balance i sind og krop. Der lægges vægt på præcision i stillingerne - du lærer at fastholde opmærksomheden og fordybelsen i kroppen, som B.K.S Iyengar selv beskrev.

 

"meditation in action"

 

For at yogastillinger kan være fysisk og mentalt virkningsfulde, må de gradvist holdes i længere tid. Dermed øges den gavnlige påvirkning af kroppens organer og nervesystem. Yogapraksis giver udøveren større udbytte både fysisk og mentalt, fordi anatomisk sikre

og stabile stillinger giver sindet mulighed for at være både afslappet og fokuseret på

samme tid.

 

 

Mit yogasted

Jeg havde i meget kort tid mit eget yogastudie, hvor mine hold var fuldbooket. Meget hurtigt mærkede jeg, at mit fokus gik mere på sms-tjeneste og administration til de dejlige elever, som havde en travl hverdag. Jeg mærkede tydeligt, at fleksibilitet var vigtigt, som f.eks. eleven der ikke kan i morgen, må komme en anden dag. Derfor valgte jeg efter at have arbejdet med mit eget studie at lægge alt min yoga i Shape Fitness & Motion i Børkop. Her kan jeg nemlig være 100 % på og give alt den dejlige yoga til dig. Du kan vælge mellem mange hold, der er stor fleksibilitet, mange events muligheder, personlig betjening i receptionen, en dejlig stor sal og en rigtig god stemning

- og så er der altid mulighed for parkering.

 

Det er vigtigt altid at fortælle din yogalærer om de helbredsmæssige forhold, som du så at sige ”tager med til yoga” – det kan være et dårligt knæ, problemer med ryggen, en kronisk lidelse eller den lykkelige graviditet. Jeg er der for at hjælpe dig til at leve livet rigtigt.

 

Se inspirationsfilmen om IYENGAR YOGA

 

Do the maximum

knowing the minimum.

Then break your maximum

to go further and further

GITA EMILIE YOGA & MASSAGE

 

Certificeret Iyengar yogalærer

Udvikler af Gita Emilie Aerial Yoga

Spa og wellness konsulent

Fysiurgisk massør med aromaterapi som speciale

Kropsterapeut

 

 

 

GAVEKORT klik her

Kig forbi Gita Emilie på Instagram
Kig forbi Gita Emilie facebookside

Følg med på de sociale medier

GITA EMILIE YOGA / Gita Grauslund / Trelde Næsvej 124 / 7000 Fredericia / Mobil 6053 0906 / Gitagrauslund@gmail.com / Gitaemilieyoga.dk